Creatief denken

 

Iedereen creatief kan denken. De vraag is echter hoe!

 

De ontwikkelingen in de wereld gaan snel. Om als organisatie op deze ontwikkelingen in te kunnen spelen, is het nodig vaste denkpatronen los te laten en op zoek te gaan naar nieuwe innovatieve ideeën. Dit vraagt om medewerkers die creatief kunnen denken. Medewerkers die in staat zijn om kansen te zien en hier snel en zelfstandig op in te kunnen spelen. Zij vormen zo het hart van de bedrijven van de toekomst.

Met Think like a Zebra of de tools uit de TotalBrainBox-methode laten medewerkers vaste denkpatronen los en gaat men op zoek naar nieuwe ideeën. De mogelijkheden zijn eindeloos wanneer je verder, creatiever en innovatiever hebt leren denken.

Wat is Think like a Zebra? 

Bij 'Think like a Zebra' laat je je inspireren door de overlevingsstrategieën uit het dierenrijk. Van de doelgerichtheid van een specht tot de collegialiteit van een mier. De natuur barst van de inspirerende benaderingen. Hierdoor krijg je moeiteloos nieuwe ideeën en concrete oplossingen. Te mooi voor woorden? Dan heb je nog nooit als een zebra gedacht. Of een hagedis. Of een leeuw. Of...

Wat is TotalBrainBox -methode?

Met de TotalBrainBox-methode oefen je zowel creatief Outbox denken alsmede creatief Inbox denken. De methode is daarom zowel geschikt voor associatieve, vrije denkers alsmede voor mensen die logisch denken.

Tijdens deze training wordt uitleg gegeven over deze twee soorten denken en wordt aan de hand van tools uit de TotalBrainBox-methode bepaald of je een Inbox- of een Outbox denker bent. Daarna maak je kennis met verschillende creatief denkmethoden, passend bij deze denkstijlen en zo mogelijk gericht op vragen vanuit jullie team.  

Meerwaarde creatief denken?

Wat kan creatief denken een team opleveren? Een paar voorbeelden.

  • Een directeur van een groot bedrijf wil graag zijn markt uitbreiden. Creatief brainstormen leidt tot nieuwe producten, nieuwe klantgroepen, enthousiaste medewerkers en een lager ziekteverzuim.
  • In de zorg hoor je vaak “patiënt centraal”. Hoe doe je dat? Think like a Zebra® inspireert medewerkers tot nieuwe ideeën
  • Een multidisciplinair team wil haar administratieve lasten verminderen en pakt dit vraagstuk op een workshop Creatief denken. 
  • Een leidinggevende in een ziekenhuis organiseert workshops creatief denken om medewerkers te laten ervaren dat ze kunnen Denken In Mogelijkheden.
  • Een groep startende ZZP-ers ontdekt met Think like a Zebra® hoe ze hun talenten kunnen combineren tot een nieuwe dienst.
  • Think like a Zebra staat als thema centraal tijdens een innovatieavond. 

 

Referenties

'“Creatief Denken. Think like a Zebra!” gegeven. Tijdens de workshop heeft zij oplossingen en nieuwe invalshoeken aangereikt en de deelnemers op weg geholpen naar creatief denken. Vanaf nu kunnen we veel met andere ogen bekijken en laten we de dieren voor ons werken als een soort ezelsbruggetje. Dank je wel Cindy voor de inspirerende workshop en de wijze waarop je een heel ontspannen sfeer hebt neergezet. Chapeau!' Monique ten Broeke. Eventmanager bij DeBroekriem / regio Leiden.

Creatief denken kan variëren van één uur tijdens een lunchsessie tot en een langer traject dagen training. Vragen? Neem gerust contact op om samen te kijken wat mogelijk is.