Kleurrijk Opvoeden

Het opvoeden van kinderen gaat niet altijd vanzelf.

Opvoeden en opgroeien van kinderen gaat niet altijd vanzelf. Soms is het fijn om ervaringen te delen en nieuwe inzichten op te doen. Geef jezelf aandacht, ontdek de wisselwerking in relaties en …. ontdek hoe je kan opvoeden met meer rust en plezier.  

Heb je ook wel eens onenigheid met je partner of (schoon)familie over de opvoeding van jullie kinderen? Hebben jullie verschillende ideeën over de invulling van een dagje uit of hoe de dagelijkse maaltijd moet verlopen? Maak kennis met vier kleuren en hun kenmerken.  Ontdek aan de hand van een speelse vragenlijst welke kleuren sterk in jou aanwezig zijn. Je krijgt inzicht in de talenten en valkuilen die bij deze kleuren horen en wat dit betekent voor de communicatie binnen jullie gezin.  Je gaat verschillen in de opvoeding en de communicatie binnen het gezin beter begrijpen en waarderen.

Kom (samen of alleen) kleur bekennen. Ga de uitdaging aan om het beste te halen uit jouw kleuren en dit in te zetten voor een kleurrijke opvoeding.

Hoe werkt het?

  • Geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek. Het gesprek vindt plaats in Leiden of directe omgeving, via Skype of via telefoon. Maximaal 30 minuten.
  • Workshop “Kleurrijk Opvoeden” Deelnemers ontvangen een persoonlijk profiel en een toelichting op de kleuren en de bijbehorende kwaliteiten. De theorie wordt uitgelegd aan de hand van levendige voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Je kan de workshop alleen volgen of samen met een partner, vriend(in) of andere bekende. Datum, tijd en locatie worden in overleg vastgesteld.
  • Terugblik. Tijdens dit gesprek kijken we terug op de workshop. Wat heb jij gedaan met deze nieuwe kennis, wat wil je nog graag wil leren en hoe ga je dit aanpakken?

De workshop is ook beschikbaar voor leerkrachten en andere professionals die met kinderen werken. In overleg met de opdrachtgever wordt de training  op maat gemaakt. Hierdoor worden alle vragen van de deelnemers beantwoord.

Praten met Kleur voor jongeren

Ben je je tussen de 10 en 15 jaar en wil je jezelf beter leren kennen? Of vind je het spannend om naar een nieuw school te gaan met allemaal onbekende mensen? Dan is deze workshop iets voor jou. Je krijgt uitleg over vier kleuren. Iedere kleur staat voor een paar goede kanten en een paar minder goede kanten. Deze kleuren zijn in iedereen aanwezig, alleen niet bij iedereen even veel. Ook zijn er kleuren die botsen.

Wat ga je doen? Je vult een  vragenlijst in. Daarna weet je welke kleuren in jou verborgen zitten en welke goede en minder goede kanten hierbij horen. Misschien niet altijd even leuk. Wel fijn is dat wat je geleerd hebt, meteen kunt gebruiken als je met andere mensen praat. Andere mensen, bijvoorbeeld je ouders of vrienden, begrijpen je eerder, waardoor het praten een stuk makkelijker wordt.

De workshop wordt aangeboden via individuele trainingen voor kinderen, tijdens coaching en op scholen. Neem contact op voor meer informatie.

Praten met Kleur voor kinderen

De workshop Praten met kleur wordt, op speelse wijze, ook aangeboden aan kinderen in de leeftijd van 8 tot 10 jaar. Dit is altijd op individuele basis en alleen als één van de ouders een training Kleurrijk Opvoeden volgt. Hierdoor kan het kind de opgedane kennis thuis makkelijker toepassen.

Interesse? Maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.