Referenties

Schrappen en verbeteren.Veel beroepsgroepen zijn hiermee bezig. Zo ook de logopedie. Als projectleider ben ik ingestapt nadat de beroepsvereniging bij haar leden had geïnventariseerd welke zaken zij wilde schrappen en verbeteren. Het resultaat? Meer dan 800 ideeën. In het Nederlandse Tijdschrift voor Logopedie een interview met over onze aanpak, wat er goed gaat en waar we tegen aan lopen. Klik op onderstaande link voor het hele artikel.  2018-08 Schrap- en verbetersessies

“Cindy, Dank je wel voor jouw uitstekende leiding tijdens de sessie! Er hing een prettige sfeer en er zijn veel concrete voorstellen gedaan, ondanks dat het een pittig onderwerp is was het een middag vol energie!” Deelnemer werkgroep Schrappen en Verbeteren NVLF 


 

Kwaliteitsinstrumenten in beeld

Hoe zit het ook al weer met al die definities zoals richtlijnen, protocollen, gedragscodes? In opdracht van de NVLF | Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie en in samenwerking met Leonie Haas van Merkarchitect is het in beeld gebracht. De reacties van de leden zijn overwegend  positief en de beeldplaat is inmiddels onderdeel geworden van verschillende bij- en na scholingen binnen de logopedie.

 


De Zebra gaat vliegen

“We kijken terug op een fijne avond. De methodiek is goed in de smaak gevallen en ik heb nog nooit zoveel dierennamen op de werkvloer langs horen komen als vandaag.Fijn dat je er was om ons wegwijs te maken in de jungle van creatief denken”. Feedback opdrachtgever na workshop Think like a Zebra Rockwell Collins.


“Cindy, je had geen gemakkelijke klus in Assen, ’t waren weer kakelende logopediekippen die jij mocht dirigeren 🙂 en dat hield je soms even van je eigen verhaal af. De opmerking ‘deze pak ik weer even terug’ heb ik onthouden, mooie! Ik vond je stijl van presenteren laagdrempelig en daarmee voor mij heel prettig. Je verhaal kwam, ondanks de vele interrupties, op mij goed over, ik vond het verhelderend en eindelijk weer eens leuk en positief. Dat compliment is voor de NVLF maar zeker ook voor jou!” Deelnemer workshop kwaliteitskringbegeleiders


“Cindy, bedankt voor je hulp bij het zoeken naar een andere baan. Je hebt me verschillende inzichten gegeven; dat ik breder kan en mag kijken dan wat ik nu voor beroep doe. En dat dat mij waarschijnlijk ook meer plezier in mijn volgende werk zal brengen, aangezien ik nu beter zie waar mijn talenten liggen. Dat ik niet in één keer tot mijn droombaan hoef te komen en ook niet zal komen. Dat vraagt tussenstappen. Dat was goed om in te zien; dat legt de lat wat lager voor mijzelf en daardoor wordt mijn doel haalbaarder. Praktisch heb je me ook geholpen door voor mij tips te geven die leiden tot een stappenplan waarmee ik tot mijn einddoel zal komen. Ontzettend bedankt! Ik ben er volop mee bezig en ben heel benieuwd waar ik terecht ga komen”.  AvH


“Cindy, bedankt voor al het werk dat je hebt verricht ten aanzien van het Kwaliteitsregister Paramedici, het kwaliteitsbeleid van de NVLF en de NVLF kwaliteitskringen. Ik heb elke keer met plezier meegelezen en heb er veel van opgestoken. Ik vind dat je met grote zorg hebt gewerkt en de leden hebben hier veel baat bij. De snelheid en nauwkeurigheid heeft geleid tot goede duidelijke producten. Jij dus bedankt!!” Manon van der List, logopedist/ orthopedagoog en bestuurslid NVLF.  


Zebra’s in Rotterdam

Vanmiddag de Think like a Zebra workshop voorbereid die ik morgen samen met Marga Bubeck en  Ruthie Delwel mag verzorgen tijdens de innovatie 3 – daagse in Rotterdam.  Klik hier voor meer informatie over deze innovatie drie daagse.


Zebra’s in Leiden

Bij Libertas Leiden werken enthousiaste mensen en sinds vandaag ook zo’n 15 zebra’s om de creatieve denkwijze binnen het team en bij de bewoners van Leiden te stimuleren. De pauw, struisvogel, haai, aap, kameleon en nog veel meer dieren ‘veroveren’ langzaam Leiden. Wie weet ontmoeten deze dieren de Dino van het Naturalis.


Meer plezier in je werk, wie wil dat niet?

De afgelopen maanden hebben verschillende mensen een ondernemingsplan opgesteld tijdens de training ‘Meer plezier in je werk met een persoonlijk ondernemingsplan’. Eén voor één komen de resultaten binnen. Iemand heeft haar plan besproken met het UWV, aangevuld en start nu een eigen onderneming. Iemand gaat commerciele trainingen aanbieden. En ja, dit kan ook! Iemand heeft besloten zich te gaan focussen en stopt met een deel van haar werkzaamheden. Ik kom heel veel passie tegen, die langzaam weer gaat stralen. Als trainer word ik helemaal enthousiast van alle verhalen en kijk ik uit naar de volgende trainingen.


Logopedisten Zorggroep ELL timmeren aan de weg en leren creatief ‘omdenken’ aan de hand van het dierenrijk (uit nieuwsbrief ZEL juni 2016)

Afgelopen donderdag 26 mei namen de leden van logopedisten zorggroep ELL deel aan de workshop ‘Think like a zebra’. Dit deden zij op uitnodiging van ZEL ter aanmoediging van het ondernemerschap van ELL. Tijdens deze workshop hebben de ELL leden in korte tijd ervaren hoe ze hun vaste denkpatronen kunnen veranderen. Tevens leerden ze te komen tot ideeën en oplossingen, geïnspireerd door de actie strategieën van dieren. Na afloop vertelde een van de deelnemers: “Ik had de workshop het niet willen missen, want het gaf mij een inspirerende nieuwe en meteen toepasbare manier om oplossingen te vinden.”Workshop ‘Think like a Zebra’
Creatief denken moeilijk? De logopedisten van ELL hebben in de workshop ‘Think like a Zebra’ hun eigen denkpatronen leren herkennen.In korte tijd hebben de deelnemers ervaren hoe hun vaste denkpatronen te veranderen en te komen tot ideeën en oplossingen, geïnspireerd door de actie strategieën van dieren. Van een ‘hagedis’ (= loslaten) tot een ‘aap'(= imiteer een succesvol voorbeeld) en van een ‘specht” (= herhalen tot het doel bereikt is) tot een ‘kogelvis’ (= maak je groter en creëer een illusie van macht). De deelnemers hebben de workshop zeer positief ervaren en het heeft hen aandachtspunten en houvast meegegeven. Hieronder een aantal reacties:“Ik ben me nu bewust van mijn eigen patroon van hoe ik met problemen omga. De manieren waarop dieren hun problemen oplossen, geven een andere kijk op mijzelf . De methodiek ‘Think like a zebra’ is breed toepasbaar, zowel voor je praktijk, als voor je cliënten als privé.”“Ik had het niet willen missen, want het gaf mij een inspirerende nieuwe en meteen toepasbare manier om oplossingen te vinden.”“Ik heb geleerd dat de manier van de vraag opstellen kan motiveren en demotiveren. Ik benoem nu meer het eindresultaat i.p.v. het probleem. Dat levert direct meer energie op.”“Ik kan het geleerde meteen vertalen naar mijn praktijkvoering, b.v. hoe met administratieve druk om te gaan. ‘Think like a zebra’ is een makkelijke methode om óm te leren denken’. Je kunt je er direct een voorstelling bij maken. Zeer toegankelijk.”


“Cindy heeft voor Stichting De Broekriem, platform voor en door werkzoekenden, een workshop “Creatief Denken. Think like a Zebra!” gegeven. Tijdens de workshop heeft zij oplossingen en nieuwe invalshoeken aangereikt en de deelnemers op weg geholpen naar creatief denken. Vanaf nu kunnen we veel met andere ogen bekijken en laten we de dieren voor ons werken als een soort ezelsbruggetje. Dank je wel Cindy voor de inspirerende workshop en de wijze waarop je een heel ontspannen sfeer hebt neergezet. Chapeau!” Monique ten Broeke. Eventmanager bij DeBroekriem / regio Leiden.


“Tijdens de studiedag van de kwaliteitskringbegeleiders, KKB-ers van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF), volgde ik de workshop van Cindy over Kernkwaliteiten. Ofschoon ik de kernkwaliteiten al langer ken en deze zelf ook toepas, vond ik de wijze waarop Cindy hier een impressie van gaf inspirerend en leuk”. Adi Kessels- de Beer.


“Cindy is een enthousiaste en zeer creatieve trainster. Cindy ziet mogelijkheden waar een ander in problemen denkt. Ze is in staat op een leuke een professionele manier aan te sluiten bij een trainingsgroep of opdrachtgever. Cindy is o.a. Creative-Trainer bij Think like a Zebra. Ze geeft bijzondere workshops en trainingen waarmee ze de deelnemers helpt hun eigen creatief-vermogen te ontdekken en te vergroten”. Erik Maessen. Creative-trainer, coach en ondernemer.